Güneş Tutulması, 1 Eylül 2016 Perşembe

cropped_content_gunes-tutulmasi-nedir-gunes-tutulmasi-2016-yilinda-ne-zaman-gerceklesecek-haberiyakalacom_WO3ApM5Zg050BTF

Güneş Tutulması
1 Eylül 2016 Perşembe günü saat 12.03 dolaylarında Başak burcunun 9. derecesinde halkalı Güneş tutulması gerçekleşiyor olacak.
Yeni bir sürecin başlangıcını işaret eden tutulma gerek toplumsal gerek kişisel olarak hayatlarımıza yeni bir düzen getirme arayışı içinde olacağımızı da göstermekte. Tutulmanın yönetici gezegeni Merkür ve Jüpiter kavuşum içerisindeler. Gökyüzü Başak burcu vurgusu taşımakta. Bir faydaya hizmet etmeyen her unsur Başak burcu için ya dönüştürülecek yada yok edilecek bir unsur haline gelir. Gerek fikirsel gerek davranışlarda aranılan hizmet anlayışı ve fazlalaşan gayret duygusu ile birlikte bu dönemde fayda içeren, yarar ve verim sağlayan şeyleri arıyor olmaya yöneliyor olacağız .
Duygusallıktan çok aklın ve mantığın öne çıkmasının önemli hale geldiği bu süreç , sorgulayan, eleştiren, analiz eden enerjilerin hakimiyetinde.
Merkür tutulma esnasında retro konumda olacak. Yaşamlarımızda bazı şeyleri geride bırakacak, eleyecek, ayıklayacak ve yolumuza öyle devam etmek isteyecek olduğumuz bir döneme girmekteyiz.
Tutulma derecesi Neptün ile karşıtlık, Mars ve Satürn ile kare açı içerisinde, değişken burçlarda bir açı kalıbı içindeler (T-kare). Amaçların, fikirlerin savunuculuğunun yapılması ve isteklerin gerçekleştirilmesi adına yoğun istek duygusu taşıyan enerjiler hakim. Mücadele ve dengesizlik, değişkenlik taşıyan koşullar içerisinde kalacak olabiliriz.
Bu konum gerçek olan ile gerçek olmayanın ayrımını iyi yapmamız gereken bir dönemde olacağımızı da göstermekte. Bu süreç içerisinde aldanma, hayal dünyası içerisinde kaybolma, geçmişten ders almama ve aynı hatalara düşme durumlarına karşı oldukça dikkatli olmak gerekmekte. Akıl tutulması içine girmemek, sabır ve temkin ile olaylara yaklaşıyor olmak, gerçekçi bakış açısını kaybetmemek çok önemli gözükmekte.

Sevgi ile…

Dilâra Başar Efeoğlu

 

Halkalı Güneş Tutulması: Ay’ın, Güneş’in önünden tam kavuşumlu geçişinde Güneş’i tam örtmediği zaman gözlemlenir. Ay’ın çapı, Güneş’in ışıkyuvarının çapının yaklaşık 400’de biridir. Ancak Ay’ın Dünya’ya uzaklığı, Güneş’in uzaklığının yine yaklaşık 400’de biridir. Bu yüzden Ay’ın Dünya’dan görünür büyüklüğü Güneş ile yaklaşık olarak aynıdır. Ancak gerek Dünya’nın Güneş çevresindeki, gerekse Ay’ın Dünya çevresindeki yörüngeleri tam daire olmadığından, Ay her tam kavuşumlu geçişte Güneş’i tam olarak örtmez. Bu durumda, Güneş diskinin Ay tarafından örtülmeyen kısmı, Dünya’dan halka şeklinde gözlemlenir. https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCne%C5%9F_tutulmas%C4%B1

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: