Ruhun Tartısı Terazi Burcu
22 Eylül Perşembe Güneş, Terazi burcunda
Antik Mısır devri dini metinlerini içeren Mısır Ölüler Kitabı’nda yer aldığı şekilde, ölüm zamanı gelen ruhlar bir kefesine hakikat ve adaleti temsil eden devekuşu tüyü konulmuş olan Terazi üzerinde tartılır ve tüyden daha hafif kalbe sahip olan ruh, tanrılar katına çıkarılırmış, tüyden daha ağır gelen kalbin sahibi ise hafifliğini sağlayana dek tekrar yaşama geri gönderilirmiş. Bu mit’de yer alan Terazi sembolü Terazi burcunun eşitlik ve denge arayıcılığını, ahlâk ve adalet anlayışını sembolize etmektedir.
İlişkilerin sürdürülüyor olma güdüsünü taşıyan bu burç, uyum, barış, uzlaşma içeren türden davranışları benimseyecek, düşünceli, işbirlikçi, hoşgörülü tavırları ile dahil olduğu gruplarda insiyatifi ele almaktan çekinmeyecek şekilde denge ve düzen geliştirici kimliği ile tanınacaktır. Hem kişisel hem dahil olduğu sosyal gruplar içerisindeki ilişkilerinde geri planda tutuyor olduğu egosu ile tek başınalığının dışına çıkan, karşılıklı ilişkilerin farkındalığına sahip davranışlar sergileyecektir. Uyum yaratma gayreti Terazi burcunu kendi bireysel özelliklerini arka plana atabilmeye, ikili ilişkilere ihtiyaç hissetmeye, tek başına kalmaktan kaçıyor olmaya, ilişkiler ile kendini ifade etmeye ve ilişki içerisinde kendi varlığını yitirmeye varacak durumlar ve duygular içerisine girmesine kadar neden olabilir.
Sevginin, güzelliğin, ilişkilerin gezegeni Venüs tarafından yönetilmekte olan Terazi burcu, yöneticisi olan gezegenin özelliklerini taşır nitelikler ile geliştirdiği sosyal bir kimliğe sahip olan bir burçtur.
Sahip olduğu aheng ve güzellik anlayışı, sanatsal ve estetiksel zevklerin seçkinliğini bu burca taşımaktadır. Resim, müzik, güzellik, dekorasyon gibi sanatsal ve estetiksel yönleri bir hayli gelişkin olan Terazi burcu, artistik sanatlara olan yatkınlığı ve bu değerlere verdiği önem ile kendini gösterir.
Dilâra Başar Efeoğlu